Kinder torta
Sastojci:
- 10 jaja
- 300 g pecenog lesnika
- 100 g cokolade za kuvanje
- 200 g eurokrema
- 200 g pudinga od vanile
- 500 g margarina
- 300 g keksa
- 700 g secera
- 2 slaga
Priprema kora:
10 belanaca umutiti sa 300 g šećera u čvrst sneg. Pleh namazati uljem, staviti foliju i nju premazati uljem. Po foliji posuti iseckane lešnike i preko toga ulupana belanca. Rernu zagrejati na 150°C i sušiti koru 1 h i 15 min. Pecenu koru prevrnuti na tacnu, foliju pažljivo odstraniti i premazati lešnike sa 200 g eurokrema.
Fil:U litar mleka skuvati 200 g pudinga od vanile umešanog sa 200 g šećera. Ostaviti da se ohladi. Na pari skuvati 10 žumanaca sa 200 g šećera. 500 g margarina mutiti mikserom uz neizmenicno dodavanje kašike pudinga i kašike žumanaca. Gotov fil podeliti u dve posude. Jedan fil ostaje žut, a u drugi dodati 50 g otopljene čokolade. Na hladnu koru naneti žuti fil, pa keks prethodno potopljen u mleko, preko njega otopljenu čokoladu i potom fil sa čokoladom. Tortu posuti sitno izrendanom čokoladom ili premazati šlagom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар