Ćufte od belog mesa u bešamel sosu
Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog pilećeg belog mesa
- 1 skuvano i s mesom samleveno jaje
- 1 manja kifla
- so, biber, biozačin
- 1 kašičica seckanog peršunovog lista
- malo mleka
- ulje za 1/2 l bešamel sosa
- 20 g margarina
- 20 g brašna
- 2,5 dl mleka
- so, biber
- malo sirćeta ili limunovog soka
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Kiflu (ili hleb) potopiti u 1 dl mleka. Ocediti je i sjediniti s mlevenim mesom, pa dodati sve ostale sastojke za ćufte. Sve dobro sjediniti, praviti loptice, poređati ih u vatrostalnu činiju i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (dok ne porumene).
Potom napraviti bešamel sos tako što ćete zagrejati margarin, dodati brašno, pa mleko, začine i na kraju kiselu pavlaku. Njime preliti ćufte pa odozgo narendati sir trapist i jelo zapeći u rerni još desetak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар