Ćufte od belog mesa u bešamel sosu





  Sastojci:
  •  1/2 kg mlevenog pilećeg belog mesa
  •  1 skuvano i s mesom samleveno jaje
  •  1 manja kifla
  •  so, biber, biozačin
  •  1 kašičica seckanog peršunovog lista
  •  malo mleka
  •  ulje za 1/2 l bešamel sosa
  •  20 g margarina
  •  20 g brašna
  •  2,5 dl mleka
  •  so, biber
  • malo sirćeta ili limunovog soka 
  • 2 dl kisele pavlake



Priprema:

Kiflu (ili hleb) potopiti u 1 dl mleka. Ocediti je i sjediniti s mlevenim mesom, pa dodati sve ostale sastojke za ćufte. Sve dobro sjediniti, praviti loptice, poređati ih u vatrostalnu činiju i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta (dok ne porumene). 

Potom napraviti bešamel sos tako što ćete zagrejati margarin, dodati brašno, pa mleko, začine i na kraju kiselu pavlaku. Njime preliti ćufte pa odozgo narendati sir trapist i jelo zapeći u rerni još desetak minuta.
Prijatno!


Популарни постови са овог блога

Zara