Sladoled od kafe i čokolade





  Sastojci:
  •  8 žumanaca
  •  150 g smeđeg šećera
  •  600 ml slatke pavlake
  •  2 kašike instant kafe
  •  2 kašike konjaka
  •  150 g tamne čokolade
  •  1 kašika kakaoa u prahu

Priprema:


U posudi izmiksajte žumanca dok smesa ne postane bleda i povezana. U lončić sipajte slatku pavlaku, dodajte kafu i zagrejte na laganoj vatri uz mešanje, dok skoro ne provri. U pavlaku počnite polako da sipate izmućena žumanca uz konstantno mešanje varjačom. Dodajte i konjak, pa nastavite da mešate dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga. Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu uspite u kremu i sve dobro izmešajte dok se ne poveže. 

Ostavite da se malo ohladi.Smesu sipajte u plastične posude i ostavite u zamrzivaču četiri sata. Poluzamrznuti sladoled izvađen iz zamrzivača u blenderu dobro izmiksajte, vratite ga u posudu i ostavite da se zamrzne na još četiri sata ili preko noći.

Saveti: Pazite da vam pavlaka ne prokuva jer će se smesa zgrudvati. Kad izmešate sve sastojke, smesu zagrejte na vatri dok ne postane gusta i dok ne počne da se lepi za varjaču, pa je odmah sklonite s vatre. Pazite da vam sladoled ne zagori. Ako ne volite ukus kafe, ne morate ni da je dodajete. Možete je zameniti ekstraktom lešnika, vanile ili kokosa.

Популарни постови са овог блога

Zara