Ns za Dž i Štrand vam poklanjaju sezonske ulaznice!!!


NEKAD...

Najlepša plaža na Dunavu, novosadski Štrand je zvanično otvoren 1911. godine. Prve kabine izgrađene su 1913. godine i to tri reda. Potom sledi izgradnja biletarnice na glavnom ulazu koja je bila prepoznatljiva po dva šiljata tornja i drvenim okretaljkama za pojedinačni prolaz posetilaca. Ubrzo su postavljene i barake za bicikle, tuševi, restorani i saletla u kojoj su obično svirali vojni orkestri. Štand je obogaćen trambolinama, skakaonicama i navozima za čamce. 




Do Štranda je vozio tramvaj Trčika koji je polazio je iz Železničke ulice. Do plaže se stizalo i lađama i fijakerima. Štrand je od osnivanja bio poznat po brojnim i raznovrsnim sportskim dešavanjima: picigenu, keč-ketu, berugašu, kurendolu, tenisu glavom. Upravo je tenis glavom sport koji je nastao na novosadskoj gradskoj plaži. 

SAD...

Danas "Štrand" zahvata sedam hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih. Tokom vrelih letnjih dana na"Štrand" dođe oko 20.000 posetilaca dnevno, a od 1. maja do 30. septembra u letnjoj sezoni kroz kapije plaže prođe i do milion ljudi.  




Ponudu upotpunjavaju i brojne kulturne i sportske manifestacije kao što su Čelendžer turnir u odbojci na pesku „Vojvodina fest“, "Dunavska regata TID", "Novosadski triatlon", SOZO Gospel festival, dnevne žurke tokom festivala „Egzit“, takmičenja u košarci, fudbalu, rukometu na pesku, tenisu glavom. Posebna pažnja posvećena je  najmađim posetiocima. Za njih se svakog leta pripremaju pozorišne predstave, radionice, takmičenje u vajanju u pesku. 



Od 2008. godine Štrand je otvoren tokom cele godine, a ulaznice se naplaćuju samo za vreme zvanične kupališne sezone. Iste godine počinje sa radom i klizalište na centralnom platou plaže koje je otvoreno od početka decembra do sredine februara. Na klizalištu se organizuju brojni programi poput humanitarnim maskenbala, tematskih žurki, pravljenju figura od snega. 



Dolazak na "Štrand" je obavezan do u sitne sate leti ili tokom dana zimi na klizalištu!


Danas u saradnji sa vašim i našim omiljenim kupalištem poklanjamao četiri sezonske karte! Požurite i pošaljite nam vaše podatke na naš e-mail nszadz@gmail.com (ime i prezime), i postanite jedan od srećnih dobitnika! Srećno!






Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu