Pasta sa tikvicama
Sastojci:
- 1/2 kg testenine po želji
- 400 g mladih tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 100 g slanine pančete
- 20 g parmezana
- 4 dl neutralne pavlake
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- so, biber, biozačin
Priprema:
Tikvice dobro oprati (mlade ne treba guliti) pa ih zatim zajedno s korom krupno izrendati. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati. Pančetu iseći na tanke listiće.
Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati slaninu pa i nju kratko propržiti. Kad pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju. Nakon toga dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začiniti po ukusu pa krčkati na laganoj vatri još desetak minuta, dok se sastojci ne sjedine i lepo zgusnu.
Testeninu obariti u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja pa je, kad se skuva, procediti od suvišne tečnosti i preliti pripremljenim umakom.
Коментари
Постави коментар