Pasta sa tikvicama


 

Sastojci:

  • 1/2 kg testenine po želji
  • 400 g mladih tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g slanine pančete
  • 20 g parmezana
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • so, biber, biozačin

Priprema:

Tikvice dobro oprati (mlade ne treba guliti) pa ih zatim zajedno s korom krupno izrendati. Crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati. Pančetu iseći na tanke listiće.
Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati slaninu pa i nju kratko propržiti. Kad pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju. Nakon toga dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začiniti po ukusu pa krčkati na laganoj vatri još desetak minuta, dok se sastojci ne sjedine i lepo zgusnu.

Testeninu obariti u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja pa je, kad se skuva, procediti od suvišne tečnosti i preliti pripremljenim umakom.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu