Biftek u sosu od višanja


Potrebno:

  • 150 gr. junećeg bifteka /količina za jednu osobu


za sos:

  • 150 gr. višanja
  • 1 ravna kašika gustina
  • 50ml crnog vina
  • 50 ml vode
  • 1/2 kafene kašičice šećera 
  • prstohvat cimeta

prilog:
  • kuvani krompir


Priprema:

Meso iseći na 1 cm debljine, posoliti, pobiberiti, malo premazati maslinovim uljem pa ostaviti 15 min da odstoji u frižideru pokriveno folijom.

U tiganj sipati 2 kašike maslinovog ulja i ispeći meso, po 5 min. sa svake strane, da bi bilo negde srednje pečeno. Kad se ispeklo sa obe strane, poklopiti, skloniti sa vatre i pustiti jedno pet minuta da odstoji. Meso izvaditi, staviti sa strane, umotati folijom. U ono isto ulje ubaciti smrznute, višnje i šečer i na laganoj vatri pustiti da se otope i puste sok. Sa strane pomešati gustin, vino i vodu pa preliti preko višanja uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodati prstohvat cimeta i skloniti sa vatre.
Prijatno!



Популарни постови са овог блога

Zara