Biftek u sosu od višanja
Potrebno:
- 150 gr. junećeg bifteka /količina za jednu osobu
za sos:
- 150 gr. višanja
- 1 ravna kašika gustina
- 50ml crnog vina
- 50 ml vode
- 1/2 kafene kašičice šećera
- prstohvat cimeta
prilog:
- kuvani krompir
Priprema:
Meso iseći na 1 cm debljine, posoliti, pobiberiti, malo premazati maslinovim uljem pa ostaviti 15 min da odstoji u frižideru pokriveno folijom.
U tiganj sipati 2 kašike maslinovog ulja i ispeći meso, po 5 min. sa svake strane, da bi bilo negde srednje pečeno. Kad se ispeklo sa obe strane, poklopiti, skloniti sa vatre i pustiti jedno pet minuta da odstoji. Meso izvaditi, staviti sa strane, umotati folijom. U ono isto ulje ubaciti smrznute, višnje i šečer i na laganoj vatri pustiti da se otope i puste sok. Sa strane pomešati gustin, vino i vodu pa preliti preko višanja uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodati prstohvat cimeta i skloniti sa vatre.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар