Korpice sa višnjom i čokoladom
Sastojci (za 40-tak malih korpica):
- 125 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kvalitetne čokolade
- višnje iz slatka ili kompota
Priprema:
Otopiti na tihoj vatri maslac, dodati šećer i čokoladu izlomljenu na sitne kockice. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi. Male papirnate korpice rasporediti na neki veći tanjir ili poslužavnik. U svaku korpicu sipati kašičicom malo čokolade, staviti po jednu visnju iz slatka i pažljivo dopuniti čokoladom do vrha. Napuniti tako sve papirnate korpice. Kada se čokolada potpuno ohladi i stegne, na svaku korpicu istisnuti po jednu malu ružicu od umućenog maslaca i čokolade.
Dekorisati voćkicom napravljenon od fondana ili smese ratluka i šećera u prahu (1:1), a za drškice iskoristiti osušene peteljke od višanja ili trešanja.
Коментари
Постави коментар