Korpice sa višnjom i čokoladom





Sastojci (za 40-tak malih korpica):

  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g kvalitetne čokolade
  • višnje iz slatka ili kompota


Priprema:

Otopiti na tihoj vatri maslac, dodati šećer i čokoladu izlomljenu na sitne kockice. Mešati dok se čokolada potpuno ne istopi. Male papirnate korpice rasporediti na neki veći tanjir ili poslužavnik. U svaku korpicu sipati kašičicom malo čokolade, staviti po jednu visnju iz slatka i pažljivo dopuniti čokoladom do vrha. Napuniti tako sve papirnate korpice. Kada se čokolada potpuno ohladi i stegne, na svaku korpicu istisnuti po jednu malu ružicu od umućenog maslaca i čokolade. 

Dekorisati voćkicom napravljenon od fondana ili smese ratluka i šećera u prahu (1:1), a za drškice iskoristiti osušene peteljke od višanja ili trešanja.



Популарни постови са овог блога

Zara