Slana torta od pohovanih tikvica
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 gr brašna
- 200 gr majoneza
- 250 gr šunke
- 250 gr kačkavalja
- 200 ml kisele pavlake
- 200 gr sira
- 3 jaja
- ulje, so i mleveni crni biber
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite na tanku parčiće po dužini. Parčiće tikvice iscedite i stavite u kuhinjsku krpu da se suše. Svaku lentu nabrašnite sa obe strane, uvaljajte u jaja i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem. Izvadite na činiju obloženu salvetom da bi upila nepotrebnu masnoću.
U keramičku posudu stavite red pohovanih tikvica, pa premažite mešavinom pavlake i majoneza. Nanesite krugove šunke, izrendajte sir i kačkavalj. Poređajte novi red tikvica i ponovite postupak. Ostavimo tortu da se ohladi. Isecite tortu na parčiće i servirajte je na činiju, dekorišite maslinama i listićima peršuna, ili kečapom. Prijatno!
Коментари
Постави коментар