Rižoto sa tivicama




Sastojci

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća tikvica
  • 2 grančice svežeg bosiljka
  • 1 kašičica soli
  • bibera po želji
  • 3 supene kašike maslinovog ulja
  • 250 g pirinča duguljastog zrna
  • 2 dl vode
  • 1 supena kašika margarina

Priprema
Proprati pirinač i ostaviti u vodi oko 20 minuta. Očistiti crni luk, iseckati na sitne kockice, staviti na ugrejano ulje, posoliti i pržiti. Kada je već upola propržen, dodati nagnječeni beli luk, pa blago propržiti, dok se ne oseti miris belog luka. Onda, ubaciti svež bosiljak (u grančicama). Promešati, još malo propržiti i dodati već očišćene i na kolutove izrezane tikvice. 

Sve promešati, pa kad tikvice puste malo vode, ubaciti očišćenu i na krupnije komade iseckanu šargarepu. Prodinstati i ubaciti pirinač koji je odstojao u vodi. Sve promešati i zaliti sa 2 dl vode. Smanjiti temperaturu na srednje i kuvati dok voda ne ispari. Nakon toga, umešati margarin u rižoto, skloniti sa šporeta, prekriti pamučnom krpom i poklopiti da odstoji 5-10 minuta. Servirati toplo (ni vruće, ni hladno). Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu