Posni đuveč







SASTOJCI:

  • praziluk
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 2-3 šargarepe
  • paškanat
  • 1 crvena, zelena i žuta paprika
  • tikvica
  • paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve
  • 1 šolja pirinča
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • so
  • biber
  • sitno iseckan peršunov list

PRIPREMA:

Sve povrće iseckati na male kockice i propržiti ga na ulju, ali da se ne raspadne. Začiniti solju i biberom po želji i na kraju dodati paradajz i zaliti vodom. Ovaj đuveč je najukusniji ako se sprema u AMC ili Zepter posuđu na tihoj vatri na plotni, a ko nema to posuđe, onda u plehu ili tepsiji sve polako zapeći u rerni.

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu