Posni đuveč
SASTOJCI:
- praziluk
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj belog luka
- 2-3 šargarepe
- paškanat
- 1 crvena, zelena i žuta paprika
- tikvica
- paradajz svež oljušten, domaći kuvani ili iz konzerve
- 1 šolja pirinča
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- so
- biber
- sitno iseckan peršunov list
PRIPREMA:
Sve povrće iseckati na male kockice i propržiti ga na ulju, ali da se ne raspadne. Začiniti solju i biberom po želji i na kraju dodati paradajz i zaliti vodom. Ovaj đuveč je najukusniji ako se sprema u AMC ili Zepter posuđu na tihoj vatri na plotni, a ko nema to posuđe, onda u plehu ili tepsiji sve polako zapeći u rerni.
Prijatno!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар