Kako ste, blogeri? Regionalno istraživanje blogosfere #Blogometar15Blogosfera bivše Jugoslavije se do 2008. godine eksponencijalno razvijala. U to vreme je brojala do čak 1.000.000 blogova. Ali o blogovima u regionu danas znamo manje nego ikada. 

Ne znamo šta blogere muči, zbog čega ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele, da li dobijaju podršku prijatelja i od koga trpe pritiske (ukoliko ih trpe), ne znamo koliko ima blogova, na kojim su platformama, da li su blogeri i blogerke upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena... o blogerima i blogerkama pouzdano znamo manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. A dok nešto ne izmerimo, ne možemo ga ni razvijati. Dok ne saznamo kako smo, teško je blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog interneta što bi naša blogosfera sigurno mogla da bude!Blogeri evo šta možete da uradite u samo 15 minuta za desetine hiljada blogera:

1. Popunite istraživanje klikom na LINK
2. Jednostavno napišite blog post podrške kopirajući tekst o Istraživanju (ceo tekst koji možete kopirati i objaviti na svom blogu, baner, kao i ilustracije možete preuzeti OVDE
3. Podelite link do #Blogometar15 na društvenim mrežama klikom na ovaj LINK

Detaljni rezultati će biti objavljeni u različitim formatima, a za sva pitanja pišite na blogometar@proceniweb.com

Hvala na solidarnosti!

Популарни постови са овог блога