Princes krofne
Sastojci:
- 200ml vode
- 100 ml ulja
- 6 punih kašika oštrog brašna
- 3-4 jaja
- 6 dcl mleka
- 2 pudinga od vanile
- 1 vanilin šećer
- 100 grama šećera
- 250 ml slatke pavlake
- šećer u prahu po potrebi
Priprema:
Za testo je potrebno: 200ml vode, 100 ml ulja, 6 punih kašika oštrog brašna,3-4 jaja. Stavite ulje i vodu da provre, izmaknite sa vatre i dodajte brašno, mešati ručno. U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje, i mutiti mikserom.
Stavite ih na papir za pečenje (odmaknite ih jer narastu) i pecite na 200 stepeni. Rerna se ne sme otvarati dok se peku, a kada su pečene ostaviti ih još pola sata u isključenoj rerni,koju ste otvorili, pa tek onda izvaditi.
Stavite ih na papir za pečenje (odmaknite ih jer narastu) i pecite na 200 stepeni. Rerna se ne sme otvarati dok se peku, a kada su pečene ostaviti ih još pola sata u isključenoj rerni,koju ste otvorili, pa tek onda izvaditi.
FIL:
6 dcl mleka, 2 pudinga od vanile, 1 vanilin šećer, 100 grama šećera, skuvajte i u ohladjeno dodajte pola umućenog margarina. Na kraju umutite 250 ml slatke pavlake i pola dodati u žuti krem a ostatak našpricati na žuti sloj krofni. Posuti šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар