Američka pita sa breskvama





Sastojci za koru:
  • 3 šolje brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1 šolja hladnig putera, iseckan na kockice
  • 1/4 šolje + 1 do 2 kašike hladne vode

Sastojci za fil:
  • 650 g breskvi
  • sok od jednog limuna
  • 1/2 kašika ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje brašna
  • 2 kašike gustina
  • 1 šolja šećera
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 1/2 kašika soli
  • 2 kašike maslaca

Priprema:
Prvo napravite koru. Ove mere će biti dovoljne za donju koru, gornju koru i dekoraciju. U velikoj činiji pomešajte brašno i šećer. Dodajte margarin iseckan na kockice i izmesite rukama da dobijete peščanu teksturu. Zatim dodajte 1/4 šolje hladne vode. Pomešajte sve sastojke zajedno i zamesite testo u obliku lopte. Ako se testo previše mrvi dodajte još jednu do dve supene kašike hladne vode. Zatim umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da odstoji minimum nekoliko sati ili preko noći.

Da bi punili pitu potrebno je da iseckate breskve na kriške, a zatim dodate sok od 1 limuna i ostavite da malo odstoji. Zatim dodajte brašno, beli i smeđi šećer, so i ekstrakt vanile. Izvadite testo i podelite ga na tri dela. Stavite donju koru, zatim dodajte fil. Tokom punjenja dodajte 4 kriške putera koje ćete ravnomerno rasporediti.

Pomešajte preostale testo i pokrijte pitu. Ukoliko ostanete 1/4 ili 1/5 testa, možete je koristiti za ukrašavanje. Nakon ukrašavanjs, malo navlažite prste vodom i navlažite gornju koru. Ovo će omogućiti ukrasima da ostanu na mestu tokom pečenja. Pecite pitu na 180 stepeni oko 50-60 minuta. Servirati pitu sa sladoledom od vanile.


Популарни постови са овог блога

Zara