Cheesecake sa breskvama
- 200 gr krem sira
- 100 gr šećera u prahu
- 250 ml soka od pomorandže
- 250 gr čajnih keksića (mogu i sa čokoladnim prelivom)
- 125 gr maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica šlag krema
- 2 breskve
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika vode
- 1 kesica bezbojnog preliva za torte
- 1/2 kesice želatina
Kora:
Čajne keksiće izmrviti ili samleti, dodati maslac, umesiti smesu i sipati je u okrugli kalup (prečnika 20-22cm). Smesu staviti da se ohladi.
Fil:
Izmešati krem sir i šećer u prahu. Želatin preliti limunovim sokom i vodom, ostaviti ga 2-3 minuta da nabubri a zatim ga zagrevati na ringli dok se ne istopi. Tako istopljen želatin dodati u smesu od krem sira i šećera u prahu. Posebno izmikasiti slatku pavlaku i šlag u prahu i zatim ih sjediniti sa sirom i dodati oljuštene i iseckane breskve. Nakon filovanja vratiti kolač na hlađenje. Preliv pripremiti po uputstvu sa kesice (umesto vode upotrebiti 250ml soka).
Коментари
Постави коментар