Cheesecake u čaši




Sastojci:

  • 100 g keksa (plazma ili petit),
  • 400 ml slatke pavlake,
  • 2 kašike kisele pavlake i
  • 1 kesica zelatina.
  • po želji zamrznuto voće (koristila sam višnje)

Preliv:
  • 2 dl. soka od višanja,
  • 2 kašike šećera i
  • 1 kesica preliva za torte.

Priprema:
Voće odmrznuti pa odvojiti 2 dl. soka od odmrznutog voća, ako nema 2 dl, dodati vode. Keks samleti i u svaku čašu rasporediti 1-2 kašike mlevenog keksa. Slatku pavlaku čvrsto umutiti pa joj dodati i kiselu pavlaku i sve sjediniti mikserom.

Zelatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti 10 min. da nabubri zatim ga na laganoj vatri otopiti (paziti da ne provri) i dodati u smesu od pavlake uz mućenje mikserom. Preko keksa naneti smesu od pavlake zatim poredjati voće i preko voća sa špricem naneti još jedan sloj pavlake.

Preliv:
Odvojiti malo soka i pomešati ga sa šećerom i prelivom. Ostatak soka staviti da provri. U provrelo dodati pomešanu smesu i kad provri skloniti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko pavlake.



Популарни постови са овог блога

Parfois