Cheesecake u čaši
Sastojci:
- 100 g keksa (plazma ili petit),
- 400 ml slatke pavlake,
- 2 kašike kisele pavlake i
- 1 kesica zelatina.
- po želji zamrznuto voće (koristila sam višnje)
Preliv:
- 2 dl. soka od višanja,
- 2 kašike šećera i
- 1 kesica preliva za torte.
Priprema:
Voće odmrznuti pa odvojiti 2 dl. soka od odmrznutog voća, ako nema 2 dl, dodati vode. Keks samleti i u svaku čašu rasporediti 1-2 kašike mlevenog keksa. Slatku pavlaku čvrsto umutiti pa joj dodati i kiselu pavlaku i sve sjediniti mikserom.
Zelatin preliti sa 2 kašike hladne vode i ostaviti 10 min. da nabubri zatim ga na laganoj vatri otopiti (paziti da ne provri) i dodati u smesu od pavlake uz mućenje mikserom. Preko keksa naneti smesu od pavlake zatim poredjati voće i preko voća sa špricem naneti još jedan sloj pavlake.
Preliv:
Odvojiti malo soka i pomešati ga sa šećerom i prelivom. Ostatak soka staviti da provri. U provrelo dodati pomešanu smesu i kad provri skloniti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko pavlake.
Коментари
Постави коментар