Musaka od tikvica






Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 750 gr mešanog mlevenog mesa
  • 5 jaja
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 4 – 5 čena belog luka
  • 1 svež paradajz ili 2 kašike paradajz pirea
  • 1 veza peršunovog lista
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • ulje
  • brašno
  • so
  • biber
  • vegeta

Priprema:



Tikvice očistite i isecite ili po dužini ili na kolutove debljine 2 – 3 milimetra. Posolite ih i ostavite da puste vodu ( oko 45 minuta). Zatim ih ocedite i pohujte u dobro zagrejanom ulju. Prvo ih uvaljajte u brašno, a zatim u jaja i spuštajte u vrelo ulje. Ne zaboravite da posolite jaja.

Dok čekate da tikvice puste vodu, možete da pripremate fil. Na zagrejanom ulju propržite kratko sitno iseckan crni i beli luk, zatim dodajte mleveno meso i sve zajedno pržite 15 – ak minuta na umerenoj vatri. Kada je fil gotov, dodajte iseckan svež paradajz, koji ste prethodno oljuštili ili paradajz pire. Zatim dodajte začine po ukusu i sitno seckan peršunov list, pa sve dobro promešajte. U podmazanu posudu za pečenje prvo stavite red ispohovanih tikvica, pa red fil, pa sve prekrijte pohovanim tikvicama.

Pomešajte kiselu pavlaku i mleko, pa prelijte preko musake od pohovanih tikvica i mlevenog mesa. Pecite u dobro zagrejanoj rerni.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu