Kolač od kikirikija i jabuka



Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 350 g šećera
  • 100 g glatkog putera od kikirikija
  • 3 dl punomasnog jogurta
  • 400 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1,5 kg kiselkastih jabuka
  • 2 kašike soka od limuna
  • 5 kašika iseckanog kikirikija
  • 3 belanceta
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte belanca od žumanaca, pa žumanca umutite u penasti krem sa 200 g šećera i puterom od kikirikija. U smesu malo-pomalo dodajte jogurt, a zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Pripremljenu smesu ravnomerno razlijte u podmazan pleh. Jabuke oljuštite, isecite ih na listiće i pokapajte limunom da ne potamne. 

Poređajte ih na biskvitnu smesu tako da se blago preklapaju, pospite ih sa tri kašike kikirikija i pecite pola sata. Belanca s preostalih 150 g šećera, vanilin šećerom i 2 kašike hladne vode umutite u čvrst sneg. Razmažite ga preko jabuka, pa pecite kolač još 15-20 minuta. Kad bude bio gotov, pospite ga preostalim kikirikijem i isecite na kockice.



Популарни постови са овог блога

Zara