Pikantna testenina sa piletinom




Sastojci:
  • 3 kašike ulja
  • 3 komada pilećih grudi
  • 1 crvena paprika
  • 1 zele­na paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 crveni luk
  • 1 čajna kašičica ljute paprike
  • 1 čajna kašičica majčine dušice ili ruzmarina
  • 1 čajna kašičica seckanog ili belog luka u prahu
  • 1 l mleka
  • 800 g pene testenine
  • 200 g rendanog trapista
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi (pazite da ne počne da gori). Dodajte piletinu koju ste prethodno isekli na trakice i pecite sve dok ne dobije zlatkastu boju. Nakon toga meso izvadite i ostavite sa strane, a na istom ulju prodinstajte luk i paprike takođe isečene na trakice, sve dok ne omekšaju (ne smeju da budu premekane i gnjecave). 

Vratite piletinu ponovo u lonac, pa sve zajedno začinite solju, biberom, ljutom papričicom, majčinom dušicom ili ruzmarinom i belim lukom u prahu. Nakon toga u lonac sipajte mleko i testeninu, pa pustite da se sve kuva desetak minuta uz često mešanje. Na kraju dodajte rendani sir i jelo poslužite uz salatu po želji.



Популарни постови са овог блога

Parfois