Baklava sa višnjama


Sastojci:

  • 500gr tankih kora
  • oko 1kg višanja
  • 4 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 prašak za pecivo


Za preliv se dobro umuti: 4 jaja, posebno u jednoj posudi žumanca sa pola šećera, i posebno u drugoj posudi belanca sa drugom polovinom šecera. Kada se sve umuti spojiti žumanca sa belancima, a onda u to dodavati ulje, jogurt i prašak za pecivo pa polako mutiti mikserom.

Priprema:

Kore pre početka filovanja prebrojati i podeliti na dva ista dela. Tepsiju podmazati i slagati prvi deo kora jednu po jednu, ali svaku koru premazati sa 3 kasike preliva. Zadnju koru ne premazivati nego na nju staviti po celoj površini višnje. Potom nastaviti sa slaganjem druge polovine kora, opet svaku koru mazati sa 3 kasike preliva i poslednju sada premazati. Baklavu možete ako hoćete odmah iseći na kocke. Peci na 200 stepeni da porumeni. Gotovu baklavu čim izvadimo iz rerne preliti sa sirupom koji mora da bude hladan, onda prekriti baklavu drugom tepsijom da se upari.

Sirup: 2 solje za belu kafu vode, 2 šolje za belu kafu šećera, prokuvati i ohladiti.

Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Zara