Del Pijero lazanje
Sastojci:
- 300 g makarona
- 300 g mlevenog mesa
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 dl paradajz soka
- 1 dl kečapa
- vegeta
- origano
- ulje
Priprema:
U dublju šerpu naliti vodu malo ulja i soli. Staviti na šporet da se kuva. Kada voda počne da vri dodati makarone i skuvati.
Skuvane makarone ocediti.
Sitno iseckati crni luk i šargarepu i dinstati na ulju. Dodati mleveno meso i mešati da se dobije braon boja pa dodati vegetu, origano, kečap i paradajz sok. Dinstati još malo da delimično sva tečnost ispari.
Oceđene makarone preručiti u pleh, dodati sos od mesa i sve promešati. Preko makarona naneti rendani kačkavalj i preliti sa umućenim jajima i mlekom. Rernu zagrejati na 200 stepeni i zapeći 15 - 20 minuta. Prijatno!
Коментари
Постави коментар