Nulti Serbia Fashion Week u Novom Sadu



Prvi, tačnije nulti evropski festival mode Serbia Fashion Week održan je u Novom Sadu, od 31. oktobra do 02. novembra 2013. godine. Serbia Fashion Week je licencirani Fashion Week od strane EU - Evropskog Saveta za Modu. Kako su autorke vašeg omiljenog bloga učestvovale u realizaciji ovog fantastičnog projekta, pokušaćemo da vam prenesemo svoje utiske i impresije.


SFW je svečano otvorio gospodin Eymeric Francois, jedno od najvećih imena Pariske visoke mode. Svi prisutni u Skupštini, gde je održana prva revija, su ostali bez daha dok su gledali ove neverovatne haljine. Teško je reći nešto više o njegovom radu. Morate “osetiti” njegove haljine kako biste ih razumeli, i sasvim sigurno će Vas osvojiti.

Eymeric Francois
Sledećih dana, 1. i 2. novembra 2013. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u „Titovim Salonima“, svoje kolekcije su prikazali dizajneri iz: Srbije, Holandije, Mađarske, Bugarske, Malte, Portugalije, Bosne i Hercegovine i Poljske. 

Amela Radan (Bosnia and Hercegovina)
Marina Micanović (Serbia)
Caroline Hili (Malta)
Danijela Božić (Serbia)
Dora Mojzes (Hungary)
Natalia Jaroszewska (Poland)

Vasilije Kovačev (Serbia)
Vania Boteva  (Bulgaria)
Bata Spasojević (Serbia)
Marija Šabić (Serbia)

Tokom SFW, svoje radove su predstaviti eminetni modni fotografi: Salvador Pozo (Španija) i Federico Feltretti (Italija), čije modne fotografije objavljuju najznačajniji svetski modni časopisi.



Supervizor Serbia Fashion Week-a je gospodin Marcellous L.Jones, vlasnik The Fashion Insider TV i „MLJ Media“ Paris, jedan od najcenjenijih modnih kritičara u svetu.


Marcellous L.Jones i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat

Poznati holandski dizajner Addy van den Krommenacker, čije haljine nose Beyonce, Catherine Deneuve, Brook Shields, Tyra Banks i mnoge druge slavne ličnosti, je nastupio poslednje večeri. Žene širom sveta obožavaju njegove kreacije. Njegova kolekcija se pojavila u tv serijalu „America’s Next Top Model“ koji se emitovao u više od 130 zemalja. Međutim, pravi vrhunac njegove karijere je bio poziv da dizajnira venčanicu za princezu Carolinu od Bourbon-Parme.

Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat i Addy van den Krommenacker

SFW je zatvorio poznati portugalski kreator Miguel Vieira priznato ime u modnom biznisu. Njegova kreativnost nije usmerena samo na kolekcije odeće, obuće i galanterije. Naime, ovaj dizajner je sarađivao sa Farol Design Hotelom, Motorolom i Swarovskim, između ostalog, a uspešno dizajnira enterijer i nakit.

Miguel Vieira 
Nadamo se da smo uspele da vam prenesemo barem delić atmosfere sa ovog glamuroznog događaja. Sledeći Serbia Fashion Week će se održati u aprilu naredne godine, a mi ćemo se potruditi da vam obezbedimo nekoliko karata :-*




Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu