Slana torta sa oblatnama
Sastojci:
- Pakovanje oblatni
- 400g mladog sira
- 6 kuvanih jaja
- 100g majoneza
- Sitno seckana šunka ili kuvano belo meso
- 1 pakovanje milerama
- Malo susama
Priprema:
Izrendati barena jaja i sjediniti ih sa mladim sirom, majonezom, šunkom i mileramom. Od toga napraviti fil kojim ćemo premazati oblatne. Postaviti prvu oblatnu na tacnu za tortu, a zatim je premazati filom. Preko nje postaviti sledeću i ponavljati postupak sve do poslednje oblatne. Poslednju oblatnu ne mazati već je poklopiti sa nečim što će vršiti lagan pritisak na tortu, recimo tacnom. Poželjno je tortu odložiti u frižider preko noći kako bi kore omekšale. Ujutru i poslednju koru premazati sa malo milerama ili pavlake i posuti susamom.
Коментари
Постави коментар