Slana torta sa oblatnama





Sastojci:
  • Pakovanje oblatni
  • 400g mladog sira
  • 6 kuvanih jaja
  • 100g majoneza
  • Sitno seckana šunka ili kuvano belo meso
  • 1 pakovanje milerama
  • Malo susama


Priprema:

Izrendati barena jaja i sjediniti ih sa mladim sirom, majonezom, šunkom i mileramom. Od toga napraviti fil kojim ćemo premazati oblatne. Postaviti prvu oblatnu na tacnu za tortu, a zatim je premazati filom. Preko nje postaviti sledeću i ponavljati postupak sve do poslednje oblatne. Poslednju oblatnu ne mazati već je poklopiti sa nečim što će vršiti lagan pritisak na tortu, recimo tacnom. Poželjno je tortu odložiti u frižider preko noći kako bi kore omekšale. Ujutru i poslednju koru premazati sa malo milerama ili pavlake i posuti susamom.

Популарни постови са овог блога

Parfois