Chimney cake - novogodišnji kolač





Sastojci: 
  • 500g brašna 
  • 50g šećera 
  • 1 jaje 
  • 20g kvasca 

Priprema:
Sve sastojke sa vodom umesiti u testo, te ostaviti pola sata da naraste. Testo razvući i iseći na trake debljine oko 3cm. Zarolati preko namašćenog kalupa (valjka kao što se rolaju rol viršle). Namotano testo uvaljati preko šećera pomešanim sa vanil šećerom( po želji možete dodati cimet, lešnike ili orahe). 

Na kraju premazati šećernom vodom i peći u rerni na 200 stepeni uz okretanje sve dok ne porumeni. Nakon pečenja skinuti kolač sa kalupa i ukrasiti sitnim bombonicama, orasima ili kokosom po želji.
Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu