Ćuretina u bešamel sosu sa testeninom





Sastojci:
  • 500 g ćurećeg belog mesa
  • 15 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 250 ml obranog mleka
  • muskatni oraščić
  • 300 g paprike
  • 1 kašika ulja
  • biber
  • so
  • kari
  • 120 g narendanog trapista
  • 600 g barene testenine

Priprema:

Zagrejati puter, dodati brašno, upržiti, naliti mlekom, dodati muskatni oraščuć i kuvati dok se bešamel ne zgusne. Sjediniti bešamel sa ranije obarenom testeninom i rasporediti u vatrostalne činije. Na ulju propržiti papriku, dodati žilijen isečenu ćuretinu i začiniti karijem. Meso i papriku rasporediti na testeninu, posuti trapistom i zapeći u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 200*C. Prijatno!



Популарни постови са овог блога

Zara