Šta kafa koju pijete govori o vama?


Ispijanje kafe je omiljeni jutarnji ritual mnogih ljudi. Međutim, nedavno istraživanje je pokazalo da vrsta kafe koju najčešće pijete ima veze sa vašim karakterom.


Kafa koju pijete otkriva vaš karakter. Naime, nije isto da li najviše volite da pijete espreso, tursku ili nes kafu. Nedavno istraživanje koje su vršili Džejms Mur i Džudi Džejms, autori knjige “Šta vaše navike govore o vama”, otkrilo je da je vrsta kafe koju čovek najčešće voli da degustira i ispija tokom dana usko povezana sa njegovim ličnošću. Naime, slični ljudi ispijaju iste kafe. Da li ste jutros popili svoju dozu? Da vidimo šta ona kaže o vama.

Espreso

Ova kafa je brza i jednostavna, a obično je naručuju kritički nastrojene osobe, cinici, sarkastici pa čak i agresivci. Menjaju raspoloženja kao čarape, privlači ih zdrav način života i često ga praktikuju, žele biti vođe i to i jesu pa nemaju mnogo vremena za tračeve uz neke duuuugačke kafe.


Obična turska kafa

Radi se o minimalističkoj i kul osobi, ona ne pokazuje svoje osećaje tako lako, nije dramatična. Takođe je sklona promenama raspoloženja, najviše voli druženja jedan na jedan, a ne velika društva. Mirna je i voli da se takmiči.


Kafa s mlekom

Na neki način se opasnost u obliku kafe razvodnjuje pomoću mleka. Ova osoba želi da bude prihvaćena, ona želi da je drugi vole. Bitna joj je sigurnost, zna da bude veoma tvrdoglava. Izbegava direktne sukobe i razmirice, izbegava i prljave poslove, lojalna je u porodičnim krugovima. Najbolje se oseća kada je u ugodnoj atmosferi i sa najbližim prijateljima.


Kafa sa šlagom

Ove osobe su često veliku pozeri i glumci. Žele biti slavni, trče za modom, trendseteri koji baš i nemaju svoje mišljenje o stvarima i često ne razumeju ironiju.


Kapućino

Radi se o veoma optimističnoj osobi koja voli ljude i druženja. Ima ciljeve, ali samo vidi konačno, a ne i one sitne detalje i težak posao koji će dovesti do cilja. Često nešto započne, ali ne završi.

Instant kafa

Radi se o mirnoj osobi koja se nikada ne žuri, ne dramatizuje i obično kaže šta misli. Ponekad je drugi smatraju površnom jer nije sklona nekim velikim ambicijama i avanturama, kako na poslu, tako i u seksu. Često izmenjuje loša i dobra raspoloženja u kratkim intervalima.

A kakvu kafu vi pijete? ;)





Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu