Meso u lisnatom testu
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa od 500 gr
- 1 manja glavica crnog luka
- 1-2 manja barena krompira
- 300 gr belog pilećeg mesa
- so
- začin
- biber
- ruzmarin
- peršun
- 60 gr feta sira
- 100 gr rendanog kačkavalja
- malo ulja i malo prezle
Na ulju propržiti na kockice isečeno belo pileće meso ili ga obariti. Kada meso bude mekano izvaditi ga iz ulja u činiju (a ako je bareno iseckati na kockice) i u meso dodati sitno seckanu glavicu crnog luka, začine,na kockice iseckani bareni krompir, izgnječen feta sir i narendan kačkavalj.Sve to izmešati i filovati lisnato testo.Lisnato testo razviti; prvo jednu koru i iseći je na 3 trake. Svaku traku namazati po ivicama do pola sa žumancetom. U sredinu posuti malo sa prezlama i staviti fil. Presaviti i prstima slepiti krajeve. Namazati žumancetom i ukrasiti sa trakama od ostatka lisnatog testa. Peći 15 -20 minuta. Prijatno!
Коментари
Постави коментар