Najčešće greške prilikom tretiranja koseAko želite zdravu, sjajnu kosu morate da povedete računa na koji način vodite brigu o njoj. Pogledajte neke od najvećih grešaka koje devojke prave prilikom tretiranja.


Češljanje prilikom pranja


Kosa je najslabija kada je mokra, ali tada se i najviše mrsi. Kako biste ovo bar delimično sprečili, očešljajte je pre pranja. Ako je potrebno ponoviti postupak pod tušem, nanesite balzam na kosu i razmrsite je polako prstima, zatim raščešljajte retkim češljem.Svakodnevno pranje kose


Svakodnevno pranje kose nije preporučljivo. Voda spira prirodne masnoće glave i tako ostavlja kosu bez sjaja i umrtvljenu. Ako već morate to da radite, koristite blage preparate za negu kose.


Upotreba pegle na vlažnu kosu


Upotreba vrućih aparata na vlažnu kosu može da spali folikule i dovede do pucanja vlasi. Pre upotrebe pegle kosa mora da bude apsolutno suva.Sušenje peškirom


Većina proizvoda se koristi nakon što kosu prosušite peškirom, međutim preveliko trljanje može da dovede do oštećenja i pucanja. Umesto toga samo lagano upijte višak vode sa kose i zatim protresite. Više vremena će joj trebati da se osuši, ali će zato biti zdravija.

Redovno tapiranje kose


Ovo je trik koji svaka devojka s vremena na vreme koristi. Međutim, tapiranje kose gustim češljem dovodi do oštećenja kutikule i ispucale kose. Danas postoje razni preparati za volumen, bolje se opredelite za neki od njih, a povremeno možete da se vratite na ovaj dobro poznat metod.
Pokušaj tretiranja rascvetalih krajeva


Onog trenutka kada se krajevi rascvetaju, ne postoji preparati koji bi to mogli da poprave. Jedino rešenje je da je zaštitite, tako što ćete da izbegavate prečesto pranje, sušenje peškirom, upotrebu fenova i pegli, ili da se jednostavno ošišate. Uz to postoje preparati kao što je arganovo ulje ili vosak, koje možete preventivno da nanosite na krajeve.

Prevelika upotreba regeneratora

Većina devojaka koristi balzam samo za krajeve kose, kako bi sprečile njihovo pucanje, međutim preporučljivo je nanositi ga od korena, ali u ograničenim količinama. Nemojte preterivati, koristite taman toliko da možete da je razmrsite. I obavezno ispirajte kosu sve dok voda ne postane bistra.

Популарни постови са овог блога