Velika izložba o modnom magu Karlu LagerfelduU Esenu, u muzeju Folkvang otvorena je izložba posvećena radu i životu modnog kralja - Karla Lagerfelda. 


Ovo je prva izložba koja Lagerfeldove radove predstavlja u jednom muzejskom kontekstu. Mogu se videti fotografije inspirisane Fajningerom i Fojerbahom, haute couture iz kuće Šanel, kao i mnogobrojni plakati iz bogate privatne zbirke samog modnog dizajnera. Iako su izložbu organizovali i postavili drugi, ovde nema nijednog rada ili predmeta koji Lagerfeld prethodno nije odobrio i dao svoj „blagoslov“. Na izložbi koja se sastoji od oko 350 predmeta mogu se videti odevni predmeti, crteži, knjige i fotografije velikog majstora – čak i kopija Lagerfeldovog radnog stola pa sve do minijaturnog izdanja njegove knjižare u Parizu. 
Na izložbi od svih izloženih predmeta, možda najviše fasciniraju precizni crteži majstorovih kreacija - večernje haljine izrađene od posebnih materijala koji odišu vanvremenskom elegancijom. Modeli prikazani u Esenu pripadaju najnovijoj Šanelovoj kolekciji, a postavila i dekorisala ih je jedna od saradnica ove modne institucije koja je posebno za ovu priliku doletela iz Pariza. U Esenu se uopšte mogu videti isključivo modeli ove modne kuće kojoj je Lagerfeld veran već više od 30 godina. Modeli koje je izradio za druge kuće kao što su Fendi i H&M, u Muzeju Folkvang nisu predstavljeni.
Популарни постови са овог блога