Kako da oblikujete nokte?Ukoliko trenutno nemate noca da posetite manikira, možete i sami kod kuće negovati svoje nokte koristeći odgovarajuće namenske preparate. 

Trebali biste da obratite pažnju na način turpijanja noktiju. Preporučujemo vam da koristite turpiju sa sitnijim kristalićima (umesto metalne). Uvek prevlačite turpiju samo u jednom smeru, a najbolje bi bilo da turpiju prevlačite preko vrha nokta od ivice ka sredini. 


Oblik nokta će naravno zavisiti od vašeg ličnog ukusa i potreba. Postoji nekoliko opcija za koje se možete odlučiti, a koji imaju različite karakteristike zbog kojih vam mogu više ili manje odgovarati. 


1. Oblik badema – Potrebno je suziti nokat turpijanjem sa strane i malo zašiljiti vrh. Ovakav oblik nokta nije osobito pogodan za veoma duge nokte. Prilikom oštećenja, nokti se moraju vidno skratiti. Ovaj oblik vizuelno izdužuje male šake i prste. Trenutno nije baš u trendu.

2. Ovalni oblik nokta – Oblikujte sam vrh nokta u jajast oblik, pa malo isturpijajte ivice sa strane. Ovakav oblik nokta ne pruža potpunu potporu za neku veću dužinu, ali je odealan za tvrde i široke nokte, jer im daje malo delikatniji i ženstveniji izgled.


3. Četvrtasto-ovalni oblik nokta – Dobija se na isti način kao i prethodni, s tim što se na kraju vrh oblikuje da bude četvrtastiji. Ovim oblikom se lakše održavaju dugi nokti u odnosu na ovalni. Ovaj oblik malo ‘omekšava’ izgled širokog korena nokta. Dobar je i za kratke široke prste i za duge i velike šake.


4. Oblik nokta - ravne, paralelne ivice malo zaobljene na vrhu. Da biste postigli ovaj oblik nokta, ostavite da ivice budu ravne i ne turpijajte nokat po strani. Blago zaoblite vrh. Ovakav oblik nokta daje maksimalnu potporu noktu (zbog ravnih ivica). Malom korekcijom oštećenog nokta sa strane, zaobljivanjem, može se očuvati njegova dužina na neko vreme.

5. Četvrtasti oblik nokta – Oblikuju se tako što se posle izrastanja nokta vrh ravno turpija pod pravim uglom na ivice sa strane. I ovo je oblik kojim je nokat veoma jak, ali u isto vreme može učiniti da vam šake izgledaju teško i grubo. Ovaj oblik je najbolje imati ukoliko želite da privučete pažnju na duge nokte.


6. Zašiljeni ili špicasti oblik nokta– Nokte je potrebno isturpijati po stranama, sve do samog vrha. Ovim oblikom se nokti znatno oslabljuju. Oni izuzetno doprinose vizuelnom izduživanju šake.Популарни постови са овог блога

Pro Piu Grande - najpovoljniji butik u gradu