Insanity iskustvoKako smo spomenule u jednom od prethodnih postova, danas ćemo vam preneti utiske naše poznanice koja je disciplinovano vežbala Insanity. Mi nismo dugo istrajale u ovim treninzima, jer su nam bili previše naporni, a i zbog činjenice da je potrebno trenirati šest dana u nedelji. Dakle, razgovor je tekao ovako...


Ns za Dž: Kako si odlučila da počneš da treniraš Insanity? 
Milica: Preporucio mi je drugar koji ima iskustva u treniranju različitih tipova treninga. Bilo mi je potrebno nešto što može da se radi kući jer nisam želela da gubim vreme na odlazak/dolazak iz teretane.

Ns za Dž: Koji si režim ishrane upražnjavala u toku ovog programa? 
Milica: Koristila sam Herbalife. Za doručak sam imala šejk. Pola sata nakon doručka sam trenirala Insanity, zatim šejk posle treninga. 2 sata nakon treninga sam jela neku voćku za užinu, a zatim i ručak posle 2, 3 sata (meso, sojini proizvodi + kvalitetni ugljeni hidrati, na primer integralni pirinač, integralni hleb, grašak, pasulj sočivo - nesto od toga + salate u sto većim količinama). Sledeća užina su mi bili neki bademi ili salata, ako sam gladnija čorba (opet neka low fat varijanta bez krompira ili časa jogurta). Za večeru sam jela ribu/konzervu tunjevine/belanca ili Ela sir sa salatom. Uz pomoc interneta mogu se pronaći dobri recepti koji su istovremeno zdravi i ukusni. 

Najbitnije je imati redovne obroke 5 puta dnevno. Ono što bih naglasila kao veoma važno je voda! Na 25kg telesne mase ide litar vode a za one koji treniraju i malo više. Ja sam pila oko 3l na dan sa svojih 56kg.


Ns za Dž: Posle koliko vremena si primetila rezultate?
Milica: Već posle mesec dana sam primetila prvi rezultat.

Ns za Dž: Koje su po tvom mišljenju prednosti, a koje mane ovog programa? 
Milica: Treniranje kod kuće može da bude i prednost a i mana u zavisnosti kako ga posmatrate. Ja sam u tome videla veliku prednost - besplatno je, možes u bilo kom terminu da treniraš (ja sam trenirala rano ujutru) možes i na putovanju, u selu, bilo kad i bilo gde. Mana je ako nisi dosledan. Trening je poprilicno zahtevan i nikako nije za one koji su tek odlučili da počnu da vežbaju. Osim što je fizički veoma težak nemam nijednu zamerku :)


Ns za Dž: Da li imaš neki savet za one koji žele da treniraju Insanity? 
Milica: Mesec dana trenirajte nešto lagano svaki dan, na primer neke vežbice poput Cindy Crawford, Kim Kardashian i sl, ili praktikujte brži hod po keju. Neka vežbanje ne traje duže od 35 minuta, jer ćete tako bez opterećenja steći naviku da vežbate. Zatim, sledećeg meseca praktikujte malo intenzivniji trening. Od trećeg meseca je pravo vreme za Insanity. Takođe, naglasila bih da je veoma važno imati dobre lagane patike, poput onih za trčanje.

Ns za Dž: Na koji način održavaš postignute rezultate?
Milica: Mislim da Insanity ne treba raditi više od dva "kruga". Za mršavljenje i zatezanje je idealan jer je ono što zovu cardio trening, fat burn i sl. Rezultat bilo kog treninga se održava vežbanjem 3 puta nedeljno sa treningom jaceg intenziteta. Kada hocemo rezultat onda je potrebno vežbati 5-6 puta nedeljno.

Nadamo se da vas je Milica malo inspirisala da započnete ovaj program, ili već da sebi napravite program koji vam najviše odgovara! Mi smo se odlučile za trčanje po Keju, pa vam javljamo rezultate.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Pro Piu Grande - najpovoljniji butik u gradu