Maramice za skidanje šminke nisu dobre za vaše lice?Maramice za skidanje šminke su jeftine, efikasne i, što je najbitnije, brzo uklanjaju šminku sa lica, stoga nije ni čudo što su postale pravi hit među zauzetim ženama. To znači da nema više mučenja sa pamučnom vatom i mlekom za skidanje šminke. Sada, sa maramicama, samo pređete preko lica i to je to.

Prodaja ovih maramica se udvostručila u prethodnoj godini. Ali, iako ovo može biti odlična vest za kozmetičke kompanije, to može biti loša vest za našu kožu, jer ove maramice mogu da izazovu brojne probleme, od akni do bora. Eksperti smatraju da se njima ne očisti temeljno koža, već se prljavština raznosi sa jednog na drugi kraj lica. Osim tečnosti kojom su ove maramice natopljene, i sami pokreti skidanja šminke mogu da naprave probleme.

BORE OKO OČIJU
Da li ste ikada koristili maramice za skidanje šminke da biste skinuli upornu senku za oči ili vodootpornu maskaru? Mnoge žene koriste maramice za to i pritom prave vrlo grube pokrete da bi skinuli upornu šminku, a tako rizikuju da oštete delikatni predeo oko očiju.


SUVOĆA
Osim tečnosti koja rastapa šminku, ove maramice neretko sadrže i alkohol koji im pomaže da prodru duboko u jaku i vodootpornu šminku. Ipak, dok alkohol može da ukloni dosadnu olovku za usta, takođe može i da našteti vašoj koži. Ako imate suvlju kožu, obratite pažnju da kupujete maramice na kojima je naglašeno da su bez alkohola.


AKNE

Ako ste skloni aknama, dobar režim nege kože je ključan za održavanje zdrave i čiste kože. To znači da izbegavate maramice u širokom luku. Ne samo što rizikujete da prenosite bakterije sa jednog na drugi kraj lica, nego i rizikujete začepljenje pora neodgovarajućom tečnošću kojom su ove maramice natopljene.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Pro Piu Grande - najpovoljniji butik u gradu