Pancerote
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 500 gr brašna
- 3 kašike ulja
- 2 jaja
- 200 gr prezli
- 1/2 margarina
- 150 gr šunke ili 2 viršle
- 1 mozzarela ili neki drugi kačkavalj
- kečap
- majonez
- malo peršuna
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac da nadođe. U vanglicu pomešati ulje i so, pa dodati mleko sa nadošlim kvasce. Brašnom zamesiti testo, pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Nadošlo testo opet premesiti i podeliti na 6 loptica / jufki. Svaku lopticu posebno razvući, premazati kečapom i majonezom, staviti rendanu mozzarelu zatim šunku ili viršle. Dodati sitno seckani peršun zatim preklopiti pancerotu i viljuškom pritisnuti ivice da se dobro zatvore. Pleh pokriti papirom za pečenje i na mestima gde će stajati pancerote, premazati margarinom. Svaku pancerotu umočiti u umućena jaja zatim u prezle. Složiti na mesta gde ste premazali margarinom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta. Kada su gotove, pospite parmezanom, ostavite par minuta da se prohlade, a onda služite uz čašu jogurta. Prijatno!
Коментари
Постави коментар