Slani mafini
Sastojci:
- jaja 4 kom
- ulje 1dl
- jogurt 2 dl
- so 1 kasikica
- prašak za pecivo 1 kom
- baren grasak 100 gr
- barena sargarepa 100 gr
- sir trapist 100 gr
- suva prsuta 100 gr
- list persuna svez 20 gr
- brašno tip-400 200 gr
- ulje za podmazivanje 2 kasike
Priprema:
Prvo razdvojiti zumanca i belanca.U posudi umutiti žumanca, so, ulje, jogurt i brašno i prasak za pecivo. U to dodati gore navedene seckane sastojke: obarenu sargarepu, suvu prsutu, sir, obareni grasak i seckani list persuna. Sve dobro sjediniti, pa posebno umutiti belanca.
Ugrejati rernu na 200 stepeni i podmazati kalup za projice a silikonske kalupe ne morate podmazivati.U izmešanu smesu dodati polako mešajuci ručno izmućena belanca. Odmah kašikom sipati u modle i staviti da se peče na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne porumene i odvajaju se od modle. Izlivati u modle za projice ili kalupe od silikona, po zelji. Prijatno!
Коментари
Постави коментар